zoeken | disclaimer

Rotatie reometers

De rotatie reometers werken in de basis met dezelfde techniek als de rotatie viscometers. Echter is het in enkele gevallen door middel van een accessoire mogelijk om in plaats van de relatieve Brookfield viscositeit, de absolute viscositeit te meten. Daarnaast zijn er de reometers die standaard geleverd worden met een kegelplaat systeem. Zo maakt het deze meters uitermate geschikt voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden. Met behulp van de software is het ook mogelijk om de flowcurves met daarin de reologische eigenschappen van het product in beeld te brengen.

DV-II T reometer
De meest eenvoudige reometer in het Brookfield pakket. Met behulp van de accessoires is het mogelijk om absolute viscositeit te meten. Ideaal instrument voor eenvoudig reologisch onderzoek.
Lees verder...

 

 

DV-III Ultra
De meest geavanceerde reometer die ook nog geschikt is om de relatieve (Brookfield) viscositeit te meten. Daarnaast is het ook mogelijk om de zwichtspanning van een product te meten met behulp van de vane spindels.
Lees verder...

 

CAP2000+CAP1000/2000+
Ideale robuuste reometer die standaard werkt volgens het kegel-plaat systeem. Hiermee is het mogelijk om hogere afschuifsnelheden te bereiken. Ideaal voor zowel reologisch onderzoek als product controle.
Lees verder...

 
 

YR-1YR-1
Het instrument dat speciaal ontwikkeld is voor het meten van de zwichtspanning. Zowel in productie als in productontwikkeling te gebruiken.
Lees verder...